Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Újabb csalókat kapott el a rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrség a Mátrix Projekt részeként fogta el azt a két férfit, akik egy olyan bűnszervezethez tartoztak, mely csalásokat követett el információs rendszerek használatával.

A nyomozás egy banki alkalmazottként álcázott csaló telefonhívása után indult, aki egy gyanús tranzakciót említve csapta be az áldozatot és így 85 millió forintot utalt le a sértett számlájáról. Hasonló eset történt Pápán is, ahol az elkövetők 37 millió forintot loptak el.

A rendőrség egybevonta az eseteket és a nyomozás során feltárult az elkövetői kör, akik a megszerzett pénzekkel banki műveleteket hajtottak végre az eltüntetésük érdekében. A nyomozati akciók eredményeként az ellopott összeg egy része, körülbelül 53 millió forint visszakerült. Az ügyben nemrég négy személy ellen indult eljárás, majd a győri rendőrök újabb razziát tartottak, amely során Biatorbágyon és Budapesten további két, a csalásban közreműködő férfit fogtak el, és őket pénzmosás vádjával hallgatták ki. Az egyiküket, egy 30 éves biatorbágyi férfit letartóztatták. A sikeres akcióknak köszönhetően most már hat elkövetővel szemben folyik eljárás a Mátrix Projekt keretében.