Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Újabb két holland világbajnok kézilabdázót igazol a Győr

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyaránt világbajnok holland Dione Housheer és Bo van Wetering jövő nyártól a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 

A bajnoki címvédő klub sajtóközleménye szerint a jobbátlövő Housheer és a balszélső Van Wetering szerződése is három idényre szól. Mindketten a dán Odense HB együttesétől érkeznek majd.

Housheer 2018-ban bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon, továbbá kétszeres dán bajnok és egyszeres Dán Kupa-győztes. A Bajnokok Ligája elmúlt két kiírásában 79, illetve 69 gólt szerzett az Odense színeiben. Bo van Wetering ugyancsak nyert már dán bajnoki címet, a BL előző szezonjában 75 gólig jutott.

"A mostani bejelentések után sem állunk meg, folytatjuk a munkát. Zajlanak tárgyalásaink házon belül a szerződéshosszabbításokról, illetve kapcsolatban vagyunk további játékosokkal is, azaz a közeljövőben várhatóak még bejelentések" – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője. A szintén holland világbajnok balátlövő Kelly Dulfer leigazolását egy héttel ezelőtt jelentették be a győriek.