Kezdőlap NYUGAT Nyugat - Gazdaság

Újabb szakaszt adtak át az M85-ös úton

Sopron, 2021. június 9. Gépjármûvek közlekednek az M85-ös számú gyorsforgalmi autóút Csorna-nyugat és Balf csomópont közötti 2,5 kilométer hosszú szakaszán az átadóünnepség napján Sopronban 2021. június 9-én. A kétszer kétsávos útszakasz egy nagyobb útfejlesztés részét képezi, tavaly már átadták az összesen 61 kilométer hosszú M85-ös gyorsforgalmi autóút Csornától Sopron keleti részéig vezetõ 51 kilométeres szakaszát. MTI/Filep István

Ezúttal Sopron nyugat és Balf között indulhatott meg a forgalom 2,5 kilométeren. A fejlesztés várhatóan 2024 őszére éri el az osztrák határt.

A szerda délben átadott kétszer kétsávos útszakasz egy nagyobb útfejlesztés részét képezi, tavaly már átadták az összesen 61 kilométer hosszú M85-ös gyorsforgalmi autóút Csornától Sopron keleti részéig vezető 51 kilométeres szakaszát, amelyen – többek között – öt különszintű csomópontot, 21 felüljáró és 20 aluljáró épült, 604 tonna aszfaltot építettek be az úttestbe. Még mintegy 8 kilométer hiányzik ahhoz, hogy az út elérje Sopron keleti részét. A hátralévő szakasznak része lesz például egy 780 méter hosszú alagút is.