Újfajta toborzási technikák jelentek meg a munkaerő-piacon

Újfajta toborzási technikák jelentek meg a munkaerő-piacon
Újfajta toborzási technikák jelentek meg a munkaerő-piacon

A térség legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát az immáron huszonötödik alkalommal megrendezett Győri Állásbörze a Széchenyi István Egyetemen.

A kiállítók standjai, a prospektusokban megfogalmazott üzenetek és a beszélgetések tapasztalatai is azt igazolják, hogy az égető munkaerőhiánnyal párhuzamosan a cégek egyre egyedibb megoldásokat alkalmaznak annak érdekében, hogy a megfelelő számú és képzettségű humánerőforrás álljon rendelkezésükre.

A munkaerő kiválasztása évről évre korábbra tolódik az időskálán. Ezt jelzi, hogy a vállalatok már az egyetemi évek alatt kapcsolatba kerülnek a hallgatókkal. A legkülönfélébb hazai és nemzetközi gyakornoki programokat kínálják, támogatnak szakdolgozat projekteket. Felajánlják például a jelentkezőknek, hogy maguk válasszák ki a mentorukat, aki a fejlődésüket támogatja.

Az álláshirdetésekben a kínálati oldalon fontos, visszatérő elem a karrierlehetőség, a kreatív munkahelyi környezet, az emberközpontúság, a stabil jövőkép, a környezettudatosság, a cégen belüli közösségi élet és a rekreáció lehetősége, a családias hangulat, és természetesen a versenyképes jövedelem. Cserébe általában magabiztos idegennyelvtudást, rugalmasságot, nyitottságot, terhelhetőséget, kreativitást, önálló gondolkodást, megbízhatóságot, jó kommunikációs készséget várnak.

Szerkesztő, riporter