Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Közép-Európában egyedülálló termálfürdő újranyitása országosan is példátlan összefogással valósult meg. A város ezzel bebizonyította, hogy összefogással a legnehezebb helyzetben is lehet sikereket elérni.

A miskolci önkormányzat a 100 millió forint mellé – amely az átmeneti zárvatartás melletti rezsi- és egyéb költségek díja – további 22 milliót biztosít az újranyitáshoz.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) vállalta, hogy egy szintén legalább 22 milliós hozzájárulás biztosítása érdekében közvetít és párbeszédet kezdeményez a kormányzattal. 

A miskolci turisztikai vállalkozások képviselői pedig szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy több mint 20 millió forinttal járulnak hozzá a fürdő nyitvatartásához.

Amíg a vállalt összeget előteremtik, addig az önkormányzat az energiaárak és a rezsidíjak elszabadulása miatt kialakult válsághelyzet kezelésére létrehozott Városvédelmi Alapból előlegezi meg a 20 milliós részvállalásukat. 

A megemelkedett rezsiköltségek miatt a fürdő további üzemeltetéséhez és a megszokott színvonal megtartása érdekében változnak a jegy- és bérletárak – írja a mizumiskolc.hu. – Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a teljes költségnövekedést áthárítják a vendégekre. A pontos jegyárakról a Barlangfürdő weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők

/Fotó: hellomiskolc.hu/