Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Frissítve! 18:50 Az M7-es autópályán Balatonendréd térségében baleset történt. A Letenye felé vezető oldalon sávlezárás követel figyelmet a 118-as km-nél. 

Az M43-as autópályán a Csanádpalota határátkelőnél a kilépésre várakozó kamionsor hossza 7 km-es.


Frissítve! 16:00 A 3-as főúton Hort keleti határában, a 69-es km-nél frontálisan ütközött össze két személygépkocsi. A főutat lezárták, az arra tartók a Csány – Atkár útvonalon kerülhetnek. 

Az M70-es autópályán, a Tornyiszentmiklós felé vezető oldalon, Letenye térségében korábban egy kamion az árokba borult. A 2-es km-nél, a Letenye csomópontnál a mentés idejére a kihajtó ágat lezárták. Távolabb csak a 11-es km-nél (Muraszemenye, Muraráta jelű csomópont) lehet a pályáról lehajtani.

A kamiontilalom az ünnepi hosszú hétvégén, ma 22 órától vasárnap 22 óráig tart. Október 31-én (hétfőn) este 10 órától november 1-jén, (kedden) 22 óráig lesz érvényben.

Az M43-as autópályán, a Csanádpalota határátkelőnél a kilépésre várakozó kamionsor hossza 11 km-es.


Frissítve! 11:45 Az M1-es autópályán, Budapest felé – Győr térségében – a 110-es km-nél javítják a védőkorlátot. A belső sávot lezárták, a munkaterületnél 5-6 km hosszan araszol a járműsor. Aki teheti, a 115-ös km-nél (a 81-es főúti csomópontnál) térhet le a pályáról és Győr felé kerülhet, visszatérni az M1-esre az M19-es autóút érintésével lehet a 107-es km-nél.

Rendkívül erős a forgalom már a reggeli órák óta a Budapest környéki autópálya szakaszokon:

Sokan haladnak az M3-as autópályán az M0-s autóúti csomópont és Bag közötti szakaszán, ezért megtorpan a kocsisor Nyíregyháza felé, 35-40 perccel megnőhet a gödöllői szakaszon a menetidő. Aszód és Gödöllő között is sokan próbálnak kerülni, az említett szakaszon is torlódásra kell készüli a 3-as főúton.

Az M31-es autópályán, az M3-as autópálya felé munkavégzés miatt kell araszolással számolni, valamint a rendkívül erős járműmozgás miatt az M3-as felhajtó előtt is több km-en lépésben lehet csak haladni.

Ugyancsak sokan haladnak az M7-es autópályán is a Balaton irányába. Az M1-M7-es autópálya elválástól Tárnokig érzékelhető lassulás, telített sávokon lehet autózni. Akik az M0-s autóútról szeretnének az M7-esre felhajtani Székesfehérvár felé, azok is torlódásra számíthatnak már a felhajtó ágon.


A hosszú hétvégén a szokásosnál is több autó közlekedik hazánk útjain, ezért érdemes a megszokottnál is körültekintőbben vezetni.

Egy kisbusz kamionnal ütközött össze az M5-ös autópályán. Újhartyán után a 39-es km-nél Budapest felé a pályazár már megszűnt, egy sávon megindult a forgalom. A torlódás több km-es, aki teheti Örkény és Inárcs között a pályával párhuzamos 5-ös főúton tud kerülni.

Baleset történt a 35-ös főúton, Hajdúböszörmény határában. A 68-as km-nél két autó karambolozott, a helyszínelés félpályás korlátozás mellett zajlik.

Hajdú-Bihar megyében, Hajdúböszörmény térségében a 31-es km-nél egy személyautó traktorral ütközött össze. Az utat lezárták. Hajdúhadház felé terelik a forgalmat. (3502-es jelű, Tiszavasvári-Hajdúböszörmény összekötő út)

Az M43-as autópályán a Csanádpalota határátkelőnél a kilépésre várakozó kamionsor hossza 7 km-es.

A 354-es főúton Debrecen elkerülő szakaszán, az M35-ös autópálya felé vezető oldalon, a 35-ös főúti csomópont lehajtó ágánál aszfaltoznak. A 3-as és a 4-es km között a fél útpályát lezárták!

Az M0-s autóút keleti szektorán – Pécel térségében – a 47-es és 49-es km között a burkolat betontábláit cserélik, ezért az M3-as autópálya irányába a 31-es főúti csomópont után a kapaszkodó sávot lerövidítették, valamint a munkavégzés környezetében sávelhúzással terelik a járműveket.

Országszerte ködös, párás az idő. Az elszórt ködszitálás miatt nedves, vizes az utak felülete. Vezessetek körültekintően, ha kell válasszatok alacsonyabb sebességet, mert a vizes, nedves útszakaszokon megnőhet a kicsúszás veszélye, illetve hirtelen fékezésnél a megszokottnál hosszabb fékúttal kell számolni.

Jó utat!