Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ünnepélyes átadó és püspöki áldás – felújították a magyarkimlei plébánia épületét és a horvátkimlei Szent Mihály-templomot

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap átadták a magyarkimlei plébánia épületét és a horvátkimlei Szent Mihály-templomot.

A magyarkimlei plébánia felújításához a plébánia pályázott a Magyar falu programra. A 32 milliós támogatással az épület külső-belső felújítása valósulhatott meg – közölte Kapui Jenő atya.

A horvátkimlei Szent Mihály-templom a XIII. században épült, ma is látható formáját  XVIII. századi átépítés során nyerte el. Most külső felújításon esett át a templom 15 millió forint támogatás révén. Kapui Jenő atya hozzátette, az oltárt restaurációjára is sor került, melyet a hívek adományaiból finanszíroztak, összesen 9,5 millió forintból.

Eller Gizella a község polgármestere kérdésünkre elmondta, az ünnepélyes átadón részt vett Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Nagy István országgyűlési képviselő, dr Veres András püspök, valamint az egykor Kimlén szolgált káplánokat is meghívták az eseményre.