Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendszámtáblák sora veszett el a hétfőn lezúdult esőben, érdemes nézni a Facebookon lévő csoportokat, amelyeken többen is posztoltak a megtalált darabokról. Nagy károkról is érkeztek hírek.

Extrém helyzeteket teremtett a hétfőn lezúduló eső Győrben és a megyében, harmincszor kérték az egységek segítségét pincékbe befolyt víz miatt, lehasadt ágak eltávolításához négy esetben riasztották a tűzoltókat.

A révfalui Vizivárosban tíz ingatlan udvarában állt a víz és autókat is kitoltak a tűzoltók, hogy ne keletkezzen bennük kár. A Gyepszél utcában egy autó elakadt és csak a tűzoltók segítségével tudott továbbhaladni. Ivánban az egyik ház lakhatatlanná vált, az öt lakó rokonokhoz költözött.

A káresetek felszámolásánál az abdai, a börcsi, a beledi, a csornai, az osli, és az iváni önkéntes tűzoltók segítették a hivatásosok munkáját.

A Facebookon egymást érték az özönvízről szóló képek és videók, Győrbe különösen drámai volt a helyzet a Puskás Tivadar és Ipar út környékén. Egy hölgy hét darab rendszámtáblát gyűjtött össze és posztolt róla az egyik Facebook-csoportban. Lökhárítók, kerékdobok úsztak a vízben, amelyek jó eséllyel úgy váltak le, hogy gazdájuk a víz alatt nem látszó csatornalyukba hajtott. Ilyenkor egyet tehetünk, nagyon óvatosan kell haladni, mert bármi lehet a előttünk, amiről sejtelmünk sincs.

A győri „tenger” képét Burkus Zoltán készítette.