Kezdőlap KÉK HÍREK

Vascsővel és kábeldarabbal kért volna több pénzt autójáért apa és fia

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt két férfival, apával és fiával szemben, akik gépjármű adásvétel kapcsán – a kialkudott vételáron felül – önbíráskodással próbáltak újabb összeghez hozzájutni.

 

A vádirati tényállás szerint tavaly októberben Győrben az idősebb férfi értékesített egy autót a sértett részére 100.000 forintért. A sértett a vételárból 45.000 forintot még aznap kifizetett, majd 4 nap múlva újabb 80.000 forintot adott át az idősebb férfinak. Az összeg az átíratási költségekre figyelemmel emelkedett meg. Ekkor az idősebb férfi és a sértett abban állapodott meg, hogy a férfi másnap viszi el a sértettnek a kitöltött adásvételi szerződést.

Másnap az idősebb férfi valóban megjelent a sértettnél, azonban adásvételi szerződést nem hozott, ugyanakkor újabb összeget kezdett követelni a sértettől. Ekkor hangos szóváltásba keveredtek egymással, melyen felindulva az elkövető elhajtott a helyszínről azzal, hogy „mindjárt jövök”.

Néhány perc elteltével a férfi a fiával és három másik személlyel tért vissza a helyszínre. Az idősebb férfi és fia egy kábel darabbal és egy vascsővel támadtak a sértettre, őt testszerte többször megütötték, valamint követeléseket fogalmaztak meg feléje.

A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el. A bántalmazásnak az utcára érkező, illetőleg az ott tartózkodó személyek vetettek véget.

Az ügyészség a büntetett előéletű apát és fiát önbíráskodás bűntettének kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A büntetési tétel hét évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.