Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harminc éves Batári Zsombor nyerte a rajzpályázat első magyarországi döntőjét,  a zsűri egyhangú döntése alapján, ezért május végén ő képviselheti majd hazánkat az amszterdami világdöntőn.

A Red Bull Doodle Art nemzetközi pályázatán papír, toll és művész találkozásából születnek az alkotások. A több mint tíz éve életre hívott verseny először érkezett Magyarországra. Az ötszáznál is több pályamű közül a legjobb harmincat ismerhette meg az Akvárium Klubba látogató közönség.  

A  verseny célja az, hogy az iskolai füzetrajzok stílusát idéző művészeti alkotások szülessenek, amelyek túllépnek a puritán formátum határain és valóban szemet gyönyörködtető élményt nyújtanak. A diákok és művészek papír- és digitális formában egyaránt megmutathatták, miért érdemesek arra, hogy a verseny nyertesévé váljanak. 

– Nem hittem, hogy lesz valaha egy verseny, ahol füzetrajzot kell készíteni, de ezt nagyon szerettem, jó lehetőségnek gondoltam –  nyilatkozta Batári Zsombor, a verseny magyarországi győztese. – Nem latolgatok esélyeket, igyekszem a stílusomhoz hűen elvégezni a feladatot.

Zsombornak és a többi ország győztesének segítsége is lesz, hiszen mentorként a kanadai Scott Martin illusztrátor/designer készíti fel őket  a nemzetközi döntőre, aki a szakmában nagy elismerésnek örvend.

Ezt követően egy háromnapos workshoppal egybekötött világdöntőn hatvanegy ország NFT alkotása lesz megtekinthető a hollandiai Amszterdamban.

A győzedelmeskedő művész nyereménye ezen felül, hogy egy kollaborációba kezdhet a már említett mentorral.

/Nyitókép: Somay Márk/