Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Vérrel védi a kaptárát Statham a győri moziban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha egy méhész meg akar ölni, akkor bizony meg fogsz halni. Valóban ilyen vérszomjasak lennének a méhészek? Jason Statham új filmjét imádják a nézők, a győri moziban is játsszák már az akciófilmet. Vigyázat, spoiler! Ha nem akarod megismerni a Méhész film cselekményét, ne olvass tovább!

Jason Statham filmes karakterei hozzák a tőle elvárt kötelezőt: kopasz, kigyúrt igazságosztó, aki a maga sajátos elvei mentén aprítja a gonoszokat. Nincs ez másként a Méhész című filmben sem. Jason Stathamre ezúttal Adam Clay szerepét osztották, aki a világtól visszavonultan él egy jóakarója farmján és kétkezi, tisztességes munkát végez: méhészkedik. Ezt az idilli állapotot rúgja fel pártfogójának hirtelen halála: a nő öngyilkosságot követ el, miután egy internetes adathalász banda elcsaklizta a saját és alapítványának összes megtakarított pénzét. Ennél a pontnál indul el igazán a film cselekménye.

Miután Clay tisztára mosta magát a vádak alól, miszerint nem ő ölte meg a nőt, bosszút forral. Kegyetlen hadjárat veszi kezdetét, amiben mindenkit elpusztít, akinek köze volt az ártatlan nő halálához. Na de hogyan lesz egy békeszerető méhészből brutális halálosztó? A film ugyan nem fejti ki részletekbe menően, de Clay közel sem egy birkatermészetű méztermelő: mint kiderül, a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt korábban. És nem szereti az igazságtalanságot. 

Az adathalász banda számos tagot számlál, akiken sorra bosszút áll, de célpontjának fókuszában egyetlen ember van, a szervezet vezetője. A vezérük megtestesít mindent, ami antipatikussá tehet valakit: pénzhajhász, pofátlan, átgázol minden értéken. Ahogy haladunk előre a filmben, egyre inkább érezzük, viszket a tenyerünk tőle, és bizony szorítunk Stathamnek, kapja el végre. Ahogy Statham filmjeiben lenni szokott, nem riad vissza a vértől, robbantástól, tűztől. Szinte még el sem kezdődik az akció, máris kipipálhatunk ezekből mindent. Felgyújt egy adathalász számítógépes központot, levág pár ujjat, a halak közé küld egy csalót, felakaszt pár verőlegényt, élve éget el egy ellenséges méhészt.

Az adathalász vezért védő Jeremy Irons szájából hangzik el az ütős mondat: ha egy méhész meg akar ölni, akkor bizony meg fogsz halni. Statham márpedig megvédi a kaptárát a darazsaktól. 

Ha nem azt várjuk el egy filmtől eltartott kisujjal, hogy komoly mondanivalót adjon át és nevelje a népet, akkor ez a film tökéletes arra, hogy kikapcsolj és szórakozz. Afféle felnőtt népmese a Méhész akciófilm, ahol a jó elnyeri a jutalmát, a rossz pedig méltó büntetését. Keresd a győri moziban, a Cinema City Győr moziműsorában!

Filmadatok
Eredeti cím: The Beekeeper
Műfaj: Akció
Szereplők: Jason Statham, Emmy Raver-Lampman, Josh Hutcherson, Bobby Naderi, Minnie Driver, Phylicia Rashad, Jeremy Irons
Korhatár: 18