Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy új-zélandi ingatlantulajdonos unortodox módját választotta a figyelemfelhívásnak: a tulaj ugyanis azt hirdeti, hogy ha valaki megveszi a házát, akkor kap mellé egy Teslát.

Az új-zélandi ingatlanárak 30 éve nem látott mértékben csökkentek, októberben pedig további 10,9 százalékkal lettek olcsóbbak, úgy, hogy immáron 11. hónapja folyamatosan zuhannak az ingatlanárak az országban.

Egy új-zélandi ingatlantulajdonos pedig most azt reméli, hogy kitűnhet a többi eladó közül unortodox hirdetésével, melyben egy ingyen Teslát ajánl fel annak, aki megvásárolja eladásra kínált otthonát.
A két hálószobás, öt fürdőszobás ingatlan már hetek óta várja új gazdáját, a tulaj pedig egy ingyen Teslával csábítja a leendő új tulajt, magát a házat pedig 1,8 millió dollárért (722 millió forint) árulja.
Noha az új-zélandi ingatlanárak rekordmértékben csökkentek az elmúlt egy évben, a jelzálogkamatok folyamatosan emelkednek, ami rányomja a bélyegét a vásárlási kedvre is, magyarul, aki most akarja eladni a házát, annak egy nagyon jó ajánlattal kell előrukkolnia.

Az ingatlan tulaja azonban nem kívánta csökkenteni az eladási árat, helyette egy speciális ajánlattal próbál kitűnni a piacon: egy ingyen Teslát kínál háza mellé, ráadásul nem is akárhogy. A tulaj ugyanis egyenesen a gyártótól rendeli majd meg a Tesla Model Y típust, és a új tulaj választhatja ki az autó színét is.