Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszerű módja annak, hogy igazán személyes ajándékokkal kedveskedj a szeretteidnek, főleg akkor, ha egyébként is szereted a kézműveskedést.

 

A házi gyertyák nem csupán könnyen elkészíthetőek, de ha magad készíted azokat, akkor biztosan tudod, hogy nem tartalmaznak vegyszerek. Nagyszerű, ha illóolajakat használsz ezekhez a kézzel készített ajándékokhoz, hiszen úgy illatosítanak, hogy semmilyen mesterséges illatanyagokat nem használtál.

Az általunk javasolt gyertyákhoz édes narancsot, fahéjat és szegfűszeget használtunk. Csodálatos téli citruskeverék, amely remekül illik a szintén házilag készített cukorradírokhoz és testvajakhoz.

Hozzávalók 3 gyertyához

 • 946 ml méhviasz pellet

 • 3 gyertya kanóc

 • illóolajok (édes narancs, szegfűszeg, lucfenyő)

 • befőttesüveg

 • nyomtatható ajándék címkék

 • vékony szalag

Elkészítés

 1. Tedd a méhviaszt egy üvegtálba. Olyat használj amiről tudod, hogy többé már nem akarod használni, ugyanis tökéletesen megtisztítani már nem lehet a későbbiekben.

 2. Mikrohullámú sütőben olvasztjuk a viaszt 2-3 percig, megkeverjük, majd újabb 2-3 percig olvasztjuk. Mindez összesen nagyjából 9 percet vesz igénybe.

 3. Miután a viasz teljesen felolvadt, adj hozzá tetszőleges illóolajokat. Mi 40 csepp édes narancsot, 10 csepp lucfenyőt és 5 csepp szegfűszeget használtunk.

 4. Vedd elő a formákat, amelyek a gyertyatartók lesznek és öntsd bele az illatos viaszt.

 5. Tedd bele a kanócot. Ehhez mártsd bele a kanóc fém részét az olvadt viaszba, majd helyezd a kanóc fém végét a gyertyaforma közepére és tartsd a helyén, amíg a viasz meg nem szárad.

 6. Miután a kanóc a helyükre került, tedd félre, hogy teljesen megszilárduljon.

 7. Díszítheted szalaggal és aranyos címkével is.

/Fotók: apumpkinandaprincess.com, boxwoodavenue.com/