Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Világ- és Európa-bajnok norvég átlövőt igazol a Győri Audi ETO

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2024/25-ös szezontól a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában szerepel az olimpiai bronzérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok Kristine Breistöl.

A magyar bajnok és Bajnokok Ligája-bronzérmes klub kedden jelentette be, hogy megkezdődött a keret kialakítása a 2024/25-ös idényre. Ennek a folyamatnak az első fontos állomása a 29 esztendős, 193 centiméteres norvég átlövő szerződtetése. Breistöl jelenleg a Team Esbjerg játékosa, a budapesti BL négyes döntőben az elődöntőben a Ferencváros, majd a bronzmérkőzésen az ETO ellen is négyszer volt eredményes a negyedikként zárt friss dán bajnok színeiben.

"A női kézilabdában szokatlan ilyen korán klubváltás mellett dönteni, de a Győri Audi ETO a világ egyik legjobb csapata. Győrben mindig különleges játszani, hatalmas itt a kézilabda iránti szenvedély. Az ambíciók és a klub gondolkodásmódja vonzó számomra, és tudom, hogy itt csak a siker és a győzelem elfogadható. Készen állok és motivált vagyok, hogy mindent megtegyek, hogy ezeknek az ambícióknak a csapat többi tagjával együtt megfeleljünk 2024 nyarától" – idézte a weboldal Breistölt, akit kétéves kontraktus köt majd Győrbe.

"Egy bő évtizedes éra végére értünk most nyáron. A dán Ulrik Kirkely irányításával egy új időszak kezdődik meg a Győri Audi ETO KC életében. Az új szakvezetővel kellő időben elkezdtük a közös gondolkodást a jövő Audi ETO-jának felépítése érdekében" – fogalmazott Endrődi Péter, a klub ügyvezetője. Elismerte: szokatlan a női szakágban az ilyen korai igazolás, ugyanakkor megfogalmazása szerint több okból sem kellett sokat gondolkodniuk, mivel "hatalmas tapasztalattal bíró világklasszisról van szó".

"Egyrészt Kristine Bristöl képességei ismertek voltak előttünk, és természetesen a profi világban mindenki tudja kezelni majd ezt a helyzetet. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy Ulrik Kirkelyvel közösen pontosan tudjuk, mi az, amit szeretnénk elérni. A Győri Audi ETO KC-t ismételten feljuttatni a női klubkézilabdázás csúcsára" – fejtette ki. Elárulta: ezt még idén több hasonló igazolás követi majd.