Budapesten nyitotta meg az ünnepi szezont a világhírű francia borászat, a Moët & Chandon.
A világ leghíresebb városai után Budapesten is bemutatkoznak
Idén Budapesten rendezte meg a Moët & Chandon pezsgőmárka az Effervescence-t, méghozzá nem is akárhol, hanem a Magyar Állami Operaház frissen felújított épületében. Az esemény olyan híres városok után nyit a magyar fővárosban, mint Sydney, New York, Tokió, Párizs és London. A rendezvényen a világ legismertebb pezsgőháza a hazai társasági élet fontosabb szereplőit és a Maison külföldi vendégeit látta vendégül.
A Moët & Chandon kiemelkedően fontosnak tartja a fenntarthatóságot, amely mind a szőlőtermesztésében, mind a pezsgő előállításában megmutatkozik. A Maison fontos lépéseket tett a saját szénlábnyomának csökkentése érdekében, többek között zöld technológiai beruházásokkal is. A ház a gyártás során keletkező hulladék 99 százalékát újrahasznosítja, közel 100 százalékban zöldáramot használ. Emellett például borászok számára szervezett képzésekkel segíti partnereit és beszállítóit, hogy tanúsítványt szerezzenek a fenntartható szőlőtermesztésről. Összhangban a Maison elveivel és tevékenységével, az Effervescence budapesti rendezvényén hazánk legelismertebb klímakutatója, Ürge-Vorsatz Diána részesült elismerésben és támogatásban.