Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar holokauszt 80. évfordulója alkalmából az áldozatokra a Fesztivál Akadémia Budapest nyári fesztiváljának keretében a Dohány utcai zsinagógában július 15-én.

A koncert emlékezés, tiszteletadás és szertartás is 

Ezt vallják a fellépő művészek, köztük Dora Schwarzberg, Shlomo Mintz, Thomas Dunford, Vilde Frang, Korcsolán Orsolya, Jens Peter Maintz, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Kokas Dóra, Alissa Margulis, Maxim Rysanov, Latica Honda-Rosenberg, Jonian Ilias Kadesha, Nora Romanoff-Schwarzberg, Kyril Zlotnikov, Lukács Miklós és a Söndörgő Együttes, valamint a Fesztivál Akadémia Budapest mesterkurzusainak diákjai és Dmitry Sitkovetsky karmester. Közreműködik Fekete László főkántor. Hámori Gabriella és Bezerédi Zoltán színművészek  pedig Petri György, Esterházy Péter, Kertész Imre, Radnóti Miklós és Ady Endre műveiből olvasnak fel részleteket.

A zsinagóga területén a vallási előírások betartását kérik a szervezők, a férfiaknak kipa vagy egyéb fejfedő viselése, a hölgyeknek vállat eltakaró ruházat szükséges.

(forrás: mti/fotó: wikipédia)