Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket. 

Az 501 és a 600 hely közé került a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. 

A THE az egyik legelismertebb nemzetközi felsőoktatási rangsorokat készítő szervezet, amely évről évre publikálja a legjobb fiatal – azaz legfeljebb 50 éves – egyetemek sorrendjét. Az első helyezett a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem lett. A rangsorra története során először került fel a Széchenyi István Egyetem.

A THE a lista készítése során öt területen – oktatás, kutatás, kutatási hatás, nemzetközi perspektíva, ipari tudástranszfer – vizsgálta az intézmények teljesítménymutatóit. Az elemzésben többek között olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a hallgató-oktató arány, a doktoranduszok alapképzésben tanulókhoz és oktatókhoz-kutatókhoz viszonyított hányada, a kutatási bevételek, a publikációk idézettsége, a nemzetközi hallgatók, illetve a vendégprofesszorok aránya vagy a nemzetközi együttműködések.

Forrás: Széchenyi István Egyetem
Fotót készítette: Adorján András)