Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A 85 éves VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes a speciális helyzet ellenére Magyarországra is ellátogat, hiszen a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas!

 A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét. 

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 70 országban vendégszerepelt: felléptek az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percekig a nagyszerű koreográfia láttán.

Az együttes előadásai rendkívül látványosak, izgalmasak és a néptánc szépségét és energiáját tükrözik. A Virsky együttes tagjai rendkívül tehetséges táncosok és zenészek, akik évekig tanulják és gyakorolják a hagyományos ukrán táncokat és zenéket. Az együttes tagjai nemcsak a néptáncokat és zenéket, hanem az ukrán kultúrát is népszerűsítik a világban. Számos nemzetközi versenyen vettek részt, és számos díjat nyertek el.

A Virsky, nemcsak egy néptánc csoport, hanem az ukrán kultúra és hagyományok nagykövete is. Az együttes tagjai elkötelezettek azáltal, hogy az ukrán néptáncot és zenét továbbadják az új generációknak, és azáltal, hogy megmutatják a világnak, hogy milyen gazdag és sokszínű az ukrán kultúra.

Az együttes repertoárja nem csak hagyományos ukrán táncokból áll, hanem a modernebb táncokat is tartalmazza, amelyek a hagyományos ukrán stílussal ötvöznek. Az előadásokban láthatunk például akrobatikus elemeket, csodálatos kosztümöket és látványos fényeffekteket is. Az Ukrán Állami Népi Együttes, a Virsky, tagjai nemcsak táncosok és zenészek, hanem hagyományőrzők is. Az ukrán néptánc és zene mellett számos más hagyományt is ápolnak, mint például az ukrán népviseletet és a népi ételeket.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2023. április 17 és április 30 között lesz látható Magyarország nagyvárosaiban.

A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

Az előadás időtartama 2 x 50 perc.

Turnéállomások:

 

2023. április 18. Pécs, Kodály Központ

2023. április 19. Győr, Olimpiai Sportpark – Multicsarnok (https://www.jegy.hu/venue/gyor-olimpiai-sportpark-multicsarnok)

2023. április 20. Gödöllő, Művészetek Háza

2023. április 22. Budapest, Erkel Színház

2023. április 23. Debrecen, Kölcsey Központ

2023. április 24. Keszthely, Balaton Színház

2023. április 25. Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ

2023. április 26. Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ

2023. április 27. Miskolc, Művészetek Háza

2023. április 28. Szombathely, Aréna Savaria

2023. április 29. Szolnok, Aba Novák Agóra Kulturális Központ

 

Váltsa meg jegyét már most, vészesen fogynak a helyek!

(x)