Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Bejelzett tűzjelző a győri kórházban és balesetek – A múlt héten hatvanszor riasztották a tűzoltókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvan eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. – közölte a Katasztrófavédelem.

A lánglovagokat a legtöbb esetben balesetekhez riasztották, de emelett kigyulladtt jármű és épületről lehulott tégal és vakolat miatt is riasztották őket: 

  • Két személyautó ütközött hétfőn reggel Sopronban, a Frankenburgi út és a Csatkai utca kereszteződésénél. Az egyik gépjármű a baleset után füstölni kezdett. A soproni hivatásos tűzoltók visszahűtötték a füstölő autót, majd mindkét járművet áramtalanították. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, a mentőszolgálat egyiküket könnyű sérülésekkel kórházba szállította. 
  • Hétfőn délután megszólalt a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház tűzjelzője. A tűzoltók összesen hat városból érkeztek a helyszínre, ahol a negyedik és ötödik emeleten a lefolyóból és az udvaron a csatornából égett szag és füstszerű képződmény szivárgott. A tűzoltók a kórház tűzvédelmi szakembere segítségével átvizsgálták az épületet és a csatornarendszert, azonban tűzre utaló nyomot nem találtak. 
  • Két személyautó ütközött kedden reggel a 86-os számú főút 188-as kilométerénél Mosonmagyaróvár térségében, a Krisztina-majorhoz vezető bekötő útnál. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az egyik autóban ketten utaztak, ők kiszálltak mire a tűzoltók kiérkeztek, a másik autóban egy ember utazott, nem volt beszorulva, de a tűzoltók segítették ki a roncsok közül. Mindhárman könnyű sérüléseket szenvedtek, közülük két embert vittek kórházba a mentők. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. 
  • Szerda reggel meglazult vakolat és tégla darabok hullottak egy épület második emeleti ablakából Győrben, a Baross Gábor úton. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a meglazult részeket, amelyek veszélyeztették az arra közlekedő gyalogosokat. Nem sérült meg senki az eset során.
  • Teljes terjedelmében égett péntek délután egy személyautó egy négy szintes családi ház alsó szintjén lévő garázsban, Láziban, a Zrínyi Mikós utcában. A tűz átterjedt az előtetőre és a homlokzatra is, valamint a garázs melletti előszobára, ahol berendezési tárgyak égtek. A győri és a pannonhalmi hivatásos, valamint a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet és megbontották a tetőszerkezetet, hogy a felmelegedett részeket visszahűtsék. A házban életvitel szerűen nem laknak, a tűz keletkezésekor sem tartózkodott ott senki. Az eset során nem történt személyi sérülés. 
  • Elektromos elosztó szekrénynek hajtott, majd felborult egy személyautó vasárnap délelőtt Győrben, a Tihanyi Árpád úton. A város hivatásos tűzoltói a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. Az elosztó szekrény ráborult egy arra közlekedő gyalogosra, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. Az autóban ketten utaztak, ők kiszálltak mire a tűzoltók a helyszínre értek, azonban őket is kórházba szállították a mentők. 

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tíz ember sérült meg.