Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Vízóraaknába esett őzet is mentettek a győri tűzoltók

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hetvenhárom eseményhez vonultak az egységek a múlt héten Győr-Moson-Sopron vármegyében. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen három ember sérült meg. Mutatjuk a részleteket.

Kedden Győrben és Jánossomorján is villámcsapás ért egy-egy kéményt. Győrben, a Votinszky Andor utcában a város hivatásos tűzoltói átvizsgálták az épületet és eltávolították az instabil részeket. Jánossomorján a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók elbontották a nagyrészt ledőlt kémény maradványait. A tűzoltó egységek mindkét helyen felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a villamoshálózatot visszakapcsolás előtt felül kell vizsgáltatni.

Szerdán három személyautó ütközött Győrben, a Kossuth Lajos utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet és felitatták az úttestre folyt motorolajat. Az autókban összesen kilencen utaztak, senki nem sérült meg. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon.

Árokba hajtott egy személyautó a 81-es számú főút 59-es kilométerénél, Mezőörs térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, őt könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Szalagkorlátnak ütközött egy nyerges kamion péntek délután az M1-es autópálya 123-as kilométerszelvényében, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. Az ütközés következtében a kamion keresztbe fordult és az utat teljes szélességében elzárta. A balesetben megsérült a jármű egyik üzemanyagtartálya, amelyből nagy mennyiségű gázolaj folyt az úttestre. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kamiont és a kifolyt üzemanyag felitatásában segítettek az útkezelő szervezet munkatársainak. A forgalom mintegy másfél óra múlva, a leállósávon megindult az érintett útszakaszon. 

Nyerges kamionnak ütközött egy kisteherautó az M1-es autópálya 172-es kilométerénél, a határátkelőnél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, amelynek sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. Az út kezelőjét is a helyszínre kérték a nagyobb mennyiségű kifolyt olaj miatt. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt. 

Egy személyautó elhagyta az úttestet, majd a szántásban fejtetőn állt meg vasárnap reggel Sopronhorpács és Zsira között. A balesethez a csepregi önkormányzati, valamint a sopronhorpácsi, a völcseji és az undi önkéntes tűzoltók vonultak, akik kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült meg.

A tűzoltók egy őzet is megmentettek. Az ikrényi templom udvarán esett a vízóraaknába, onnan kellett kézzel kiemelni. Az állat sértetlenül szaladt el a helyszínről.

Forrás/fotó: Győr-Moson-Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság