Az Iskolakezdés együtt! kampány célkitűzése, hogy a nehéz sorsú gyerekek ne kerüljenek hátrányos helyzetbemár az első becsengetéskor. Ennek érdekében szeretnénk időben megtölteni az iskolatáskájukat, ami idén is sikerült a tanévkezdésre. Ebben – a most már mondhatom -, hogy hagyományos segélyprogramban a kezdetektől fogva igazi társként számíthatunk Katira. Közreműködésével több, mint 14.000 iskolás korú gyereknek segítettünk, amire nagyon büszkék vagyunk!”– hangsúlyozta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója.

,,Ha ismert emberként komolyan vesszük az önkénteskedést, akkor egyfajta kommunikációs csatornaként segíthetjük egy-egy nemes cél megvalósulását. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy a közösségi média oldalaimon motiváljam és
adományozásra ösztönözzem a követőimet. Fontos, hogy jó példát mutassak, ezért dobozolok, ha kell, vagy a rászoruló családokhoz is ellátogatok. Tegnap ukrán menekült családoknak osztottunk ételt.”
– tette hozzá a kiváló énekesnő.

Az Iskolakezdés együtt! kampány üzenetét idén is sokan meghallották: több mint 100 ezer hívás, sms érkezett az Ökumenikus Segélyszervet adományvonalára, ezzel több, mint 25 millió forint felajánlást sikerült összegyűjteni. Ehhez az eredményességhez Wolf Kati is nagyban hozzájárult. Az ismert emberek szerepe egy-egy ilyen kampány során megkérdőjelezhetetlen, általuk több emberhez juthat el a Segélyszervezet üzenete.
,,A közös munka kezdetén arra nem számítottam, hogy ennyire komollyá válik az együttműködésünk. Katiból – bártan merem mondani -, hogy azóta munkatárs lett, hiszen ő sokkal több, mint egy ismert arc a segélyszervezetnél. Rá mindig számíthatunk, Kati az az ember, aki akkor is jön segíteni, amikor nem forognak a kamerák. – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója.

Kapni jó, adni még jobb

A csodás hangú énekesnő elmondása szerint olyan családban nőtt fel, ahol természetes volt az odafigyelés és a segítőkész hozzáállás, így akarva akaratlanul átvette a szülei habitusát. Kati, mióta édesanya lett, érzékenyebb a gyerekekkel kapcsolatos témákra, a lányaira viszont nem szeretné ráerőltetni a szolgálatkész magatartást. Véleménye szerint elég, ha látják, hogy az édesanyjuk jó példával jár elől.
,, Mivel nagyon mély érzésű, jószívű és segítőkész gyerekek, ők is meg fogják találni
 a saját kis területüket, ahol majd segíteni tudnak. Már most fontosnak tartják a segítségnyújtást, nagyon odafigyelnek a környezetükben lévőkre. A nagyobbik például jött már velem ételosztásra, de semmit nem szeretnék rájuk erőltetni, az lenne a legjobb, ha ez számukra természetes lenne.”

Az Ökumenikus Segélyszervet és Wolf Kati együttműködése, valamint a közös adománygyűjtés az országos iskolakezdési segélyakció után sem áll meg. Kati már a következő, szeretet.éhség. elnevezésű kampányra készül, amelynek célja, hogy családok tízezreinek tegyék majd szebbé a karácsonyt.
Hazánk aranytorkú énekesnője természetesen fellépésein keresztül is segíti a Segélyszervezet működését.

Forrás: PResston PR