Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Zsebpénz miatt bántotta nevelőjét a 16 éves fiú

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 16 éves fiú ellen, aki nevelőnőjét szidalmazta, bántalmazta, fenyegette. 

A vádirat szerint a 16 éves fiú egy soproni gyermekotthon lakója. 2022 októberében a nevelőnője épp a zsebpénzt osztotta, és mivel a fiú az előző hónap egy részét „szökésben” töltötte, erre az időre nem járt neki zsebpénz.

A fiú ezen felháborodott, a nevelőt hibáztatta, és a teljes összeget követelte. Ennek során szidalmazta a nevelőnőt, meg is fenyegette, valamint az íróasztalon lévő dolgokat lesöpörte, és egy iskolatáskát is a nevelőhöz vágott.

A fiút egy, a szobába belépő fiatal fogta le, de még ekkor is leköpte a nevelőt. A vádlott ezután az udvarra ment, ahova a nevelő is követte és megpróbálta elmagyarázni a vádlottnak, hogy miért kapott kevesebb pénzt. A fiú azonban nem nyugodott meg, tovább szidta a nevelőt és egy alkalommal, két kézzel meg is lökte a sértettet.

Az ügyészség a fiatalkorú elkövető ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat.