Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sokszor riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten is

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy hatvanszor riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten Győr-Moson-Sopron megyében – közölte a Katasztrófavédelem.

A lánglovaknak a legtöbbször balesetekhez kellett vonulniuk, de több lakástűz és kigyulladt melléképület is munkát adott nekik:

  • Egy menetrend szerinti autóbusz és egy személygépjármű ütközött hétfő délután a 82. számú főút 62. kilométerszelvényében Nyúl és Écs között. A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és a személyautóból egy embert kiemeltek, valamint a mentőszolgálatnak segítettek egy embert lehozni a buszról. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, négyen könnyű sérüléseket szenvedtek, egy ember pedig életét veszítette.
  • Egy személyautó árokba hajtott kedd este a 8527-es számú úton Sopron és Fertőrákos között. A soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók csörlő segítségével kivontatták a járművet az árokból és megtisztították az úttestet. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. Az autóban a sofőr egyedül utazott, ő nem sérült meg. 
  • Két személyautó ütközött csütörtök reggel a 86. számú főúton Újrónafő és Mosonudvar között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az egyik autóban hárman, a másikban négyen utaztak, ők nem sérültek meg. A járművek forgalmi akadályt képeztek, amelyet a tűzoltó egységek megszüntettek. A műszaki mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett félpályán haladt a forgalom. 
  • Egy személyautó péntek este lesodródott az úttestről, majd fának csapódott Sopronban, a Hajnal térnél. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. 
  • Családi ház udvarán lévő, ötven négyzetméteres garázs tetőszerkezete és a hozzáépített pergola egy része égett szombaton dél körül Harkán, a Gyopáros utcában. A soproni hivatásos és a harkai önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Az egységek megbontották a tetőszerkezetet és visszahűtötték. A tűz a közelben lévő családi házra nem terjedt át. Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Egy negyven négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében égett vasárnap délelőtt Ivánban, a Széchenyi utcában. A kapuvári hivatásos, a répcelaki önkormányzati és az iváni önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg a lángokat. A melléképületben tűzifa és használaton kívüli berendezési tárgyak égtek. A tűz a házra nem terjedt át, azonban a tűzoltó egységek átvizsgálták a lakóház padlásterét és kiszellőztették a füsttel telítődött szobákat. A veszélyessé vált épületrészeket erőgép segítségével elbontották. A családi ház áramellátás nélkül maradt, ezért az öt lakó rokonokhoz költözött. Az eset során egy ember súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg, egy ember pedig életét veszítette.