Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

109 cm havat ígértek az osztrák hegyekben: győri hobbisportolókat is csábít a rekordmennyiség – Fotókkal!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy méternél is több havat vártak az osztrák hegyekben, a téli sportok győri kedvelőit is vonzzák Ausztria hegyei. Egy olvasónktól fotókat is kaptunk a méteres hóról.

A téli sportok kedvelői Győrből előszeretettel járnak az egyórányi autóútra lévő eplényi sípályára, azonban a szokatlan februári tavasz miatt a pályát üzemeltető cég úgy döntött, az idei szezont lezárja. A döntéssel egy időben, mintha az égiek meghallgatták volna a téli sportok győri kedvelőit, az osztrák Nassfeldben irdatlan mennyiségű hó esett. Győri olvasónk, Erik küldött fotókat és rövid beszámolót.

Azt írta, csalódottak voltak, hogy ilyen hamar véget ért nálunk a snowboard szezon, azonban a rosszkedv nem tartott sokáig, a nassfeldi pályán péntekre 109(!) cm havat ígértek.

– Két győri barátommal szinte azonnal útnak indultuk. Valóban hatalmas a hó, de „csak” 60-70 centi esett az ígért helyett. A nagy hó azért is előnyös, mert ilyenkor a bizonytalan mozgású gyerekek és kezdők kerülik a pályát. Ilyenkor a legjobb csúszni! – mellékelte a fotók mellé Erik. – Esik a hó, fúj a szél, köd van, de sok a freeride rész, ami kicsit kárpótol minket.