Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A memóriakártya működött, így mégsem vesztek el a folyóba pottyant fényképezőn lévő fotók.

A folyóba ejtett fényképező, amely 13 év után került elő
Coral Amayi 2010-ben csónaktúrára indult a frissen összeházasodott barátaival és egy társasággal a coloradói Animas folyón, de beleesett a vízbe, és a mélybe süllyedt a fényképezőgépe is. A nő biztos volt benne, hogy soha többé nem látja viszont a készüléket – és a rajta lévő, több hét alatt készült fotókat –, de nemrégiben kisebb csoda történt.

Idén márciusban egy Spencer Greiner nevű férfi az Animas folyón horgászott, amikor észrevett egy fényképezőgépet a vízben. Hazavitte a rozsdás, nagyon rossz állapotban lévő gépet, majd a memóriakártyát bedugta a számítógépbe. Nagyon megdöbbent, amikor meglátta az esküvőről és a csónakos nászútról készült fotókat.

A férfi kiposztolt pár fényképet egy Facebook-csoportba, hátha sikerül a fotók tulajdonosát megtalálni. Nem kellett sokat várnia, egy órán belül a vőlegény szólt hozzá a poszthoz, így a memóriakártya és a tartalma 13 év elteltével visszakerült Amayihoz, aki nagyon meghatódott a horgász segítségén. A nő egyébként már nem is emlékezett arra, milyen képek voltak a kártyán, így jól szórakozott, amikor végignézte őket.

„Nem érzem, hogy amit tettem, azt más ne tette volna meg – mondta Greiner. – Tudtam, hogy azok a képek sokat jelentenek valakinek. Öt percet szánni egy Facebook-bejegyzésre, ez volt a legkevesebb, amit megtehettem. Kiderült, hogy csak ennyire volt szükség.”

A 13 évvel nehéz versenyezni, de úgy tűnik, sok kütyü egész jól viseli a vizet. Egy elveszett telefon például egy hétig volt víz alatt, és amellett, hogy kifogástalanul működött, a tulajdonosát is sikerült felkutatni.