Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A kísérletek során a hatás nagyjából három órán át tartott, és 24 órán belül teljesen elmúlt.
Ígéretesnek bizonyultak az egereken végzett tesztek, a férfiaknak készülő hormonmentes fogamzásgátló tabletta nagy áttörés előtt állhat. A hatóanyag ideiglenesen megakadályozza a spermiumok mozgását azzal, hogy megbénítja őket, és így a férfiak három órán át a teherbe ejtés kockázata nélkül tudnak majd szexuális életet élni.

A TDI-11861 tabletta 24 órán belül teljesen kiürült a szervezetből, és már egyetlen darab bevétele elég ahhoz, hogy hatékonyan működjön. A kutatás következő fázisában már nyulakon fogják tesztelni a készítményt, és csak ennek sikere esetén indulhatnak meg az emberkísérletek. Fontos tudni, hogy az óvszerrel ellentétben a tabletta a nemi betegségektől egyáltalán nem véd. A hormonmentes tabletta egyik előnye, hogy nem üti ki a tesztoszteront, és nem okoz hormonhiányos mellékhatásokat a férfiak szervezetében. A tabletta hatóanyaga a „spermaúszást” aktiváló jelző fehérjét, a szolubilis adenil-ciklázt blokkolja. Ha minden kísérlet sikerrel zárul, a tabletta áttörést jelenthet a férfi fogamzásgátlás területén, ahol több ígéretes kísérlet is folyik.