140 éve nem hallottak róla, mégis él

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hihetetlen felfedezés történt Pápua Új-Guineában. A világ egyik legritkább madarát csípte el egy kamera.

Manapság több állat kerül a kihalás szélére és hiába az állatvédő egyesületek próbálkozásainak, sajnos nem mindig lehet megmenteni a veszélyeztetett fajokat. 

pár napja egy kifejezetten ritka madarat találtak Pápua Új-Guineában, amit a szekértők már 140 éve eltűntnek vagy inkább kihaltnak hittek. Ám egy helyi vadász azt állította, hogy látta és hallotta is a hivatalosan legutoljára 1882-ben dokumentált állatot. Komoly, nemzetközi kutatócsoport jelent meg a helyszínen, ahol a madarat látni vélték. Szerettek volna megbizonyosodni, hogy valóban a fekete nyakú fácángalambról van szó. Kamerákkal figyelték a területeket végül pedig sikerült is lencsevégre kapni a szárnyast, ami az év felfedezésének számít.

A szakértők szerint csodaszámba megy az eset és nem gondolták, hogy még élhet a földön fekete nyakú fácángalam. Az élőhelyét nem bolygatták meg, hiszen az a céljuk, hogy megvédjék ezt a hihetetlenül ritka fajt, és mindent megtegyenek azért, hogy megmaradjon az utókornak.