Az orosz hadsereg egyes tagjai nagyon rákívántak egy jó PlayStation-özésre, ám erre nem nyílik lehetőségük egyelőre.

Az orosz hadsereg egy tagja ellopta egy ukrán állampolgár PlayStation 4 játékkonzolját, ám amikor megpróbálta azt beüzemelni, egyértelműen szembetűnt neki, hogy jelszóval védett, ő meg ezt a jelszót nem tudja.
A konzolt egy mariupoli lakostól lopták el, amely heteken át tartó brutális és könyörtelen ostrom után végül az orosz kezébe került. A PS4 is egyúttal az oroszok kezében van, noha használni nem tudják jelszó híján.
Az orosz katonák ezért most valósággal zaklatják a PS4 eredeti, elmenekült tulajdonosát, hogy adja már meg a jelszavát, hogy hozzáférjenek a játékokhoz. Egy népszerű ukrán YouTube-csatorna, az Ostapenko from Toronto Television birtokába ráadásul képernyőfelvételek is jutottak erről.
„Az egyik ruszki ellopott egy PS4-et egy mariupoli férfitól, most pedig azért írt neki emailt, hogy adja már meg a jelszavát a felhasználónevéhez” – fogalmazott Ostapenko az esetről beszámoló Twitter-bejegyzésében.
A konzol tulajdonosa egyértelmű nemmel felelt, mire az orosz katona tovább könyörgött neki. Amikor erre az üzenetre nem válaszolt, az oroszok ismét küldtek neki egy üzenetet: „Hahó? Bármi válasz? Meghaltál vagy mi?”.
Tekintettel arra, hogy mit műveltek az orosz Mariupolban, ez utóbbi üzenet kifejezetten ízléstelenre sikerült. Ez a szenvedés, amit az orosz katona a PS-jelszóért leművelt, pedig ha csekély, de örömteli vigasz lehet néhány ukrán számára.