Ez lehetne akár egy filmcím is, de valójában megtörtént eset. Egy brit háborús veterán mentett ki egy oroszlánt és egy farkast Ukrajnából!

Az állatokat egy furgon segítségével evakuálta, a mentésben pedig egyik barátja is részt vett annak érdekében, hogy biztonságos helyre szállíthassák őket.
Tim Locks mentett meg egy oroszlánt és egy farkast, ezzel vállalva egy több mint 4000 kilométeres utat a nyugat-ukrajnai Lvivből, hogy eljusson egy zárt állatkertbe, amely körülbelül 20 kilométerre helyezkedik el a frontvonaltól.
A férfi elmondása alapján állóképesség szempontjából „ez volt a legnehezebb dolog, amire valaha vállalkozott”, majd hozzátette, hogy a mentést egyik barátjával, Jonathan Weavinggel valósította meg. Locks egy Ford Transit hátsó részében utazott az állatokkal Romániába, ahol már biztonságban vannak.
A veterán korábban Irakban is szolgált, valamint megosztotta, hogy az út során ellenőrző pontokon és határellenőrzéseken kellett áthaladniuk, továbbá bonyolult logisztikai feladatokat kellett elvégezniük és megoldaniuk, hogy az állatokat megmenthessék.