A geresdlaki mézeskalács falu Adventre nyitott ki és január közepéig várja látogatóit.
Ma már turista látványosság Kettné Schmidt Tímea 14 évvel ezelőtti ötlete. Akkor találta ki, hogy több helyi lakossal együtt mézeskalács falut építsenek. Idén már húszan sütötték és rakták össze a látványosságot.
„Nagyon szeretek sütni. 2007-ben kitaláltam, mi lenne ha sütnék egy kis. Több ismerősöm is csatlakozott és a mézeskalácsfalu osztatlan sikert aratott. Két évvel később merült fel: inkább a saját falunkat süssük ki! Egyre többen csatlakoztak, idén húszan dolgoztunk a mézeskalács falunkon a helyi Közösségi Ház konyháján.” – mesélt a kezdetekről Kettné Schmidt Tímea.
Az alapanyagok is helyiek
A mézeskalácshoz szükséges alapanyagokat, mézet, lisztet, tojást is helyi termelőktől szerzik be, így mondhatjuk, hogy a kis falu ízig-vérig geresdlaki látványosság.
A látogatókat megvendégelik ugyanabból a tésztából kis mézeskaláccsal, amiből a falu is készült. Évente több ezren tekintik meg a kiállítást, köztük iskolai és óvodai csoportok.
A mézeskalácsfalunak saját múzeuma van, ami január közepéig látogatható.
Képek: ripost.hu