Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az IKEA és egy svéd house együttes kollaborációjának eredményeképpen hamarosan lemezjátszót is vásárolhatunk megfizethető áron a lapra szerelt bútorok menyországában, egy csomó más kreatív zenei termékkel együtt.  

A kezdő zenészeket kívánja az alkotási folyamatban segíteni az IKEA és a Swedish House Mafia közös új kollekciója. A több mint húsz, a kreativitás és a zene által összekapcsolódó tárgyakat felölelő terméksor része lesz a szóban forgó lemezjátszó, amely a vállalattól megszokott kedvező ár és az elegáns, minimalista dizájn követelményeit egyaránt teljesíti.
 A kütyü, amelyhez külön asztalt is terveztek, megjelenésének köszönhetően akkor is remek kiegészítője lehet a belső tereknek, amikor éppen nem használják. Az 
A zenei produkcióra kifejlesztett íróasztal két hangszóróállványt és egy kihúzható polcot tartalmaz a MIDI billentyűzeteknek és más zenei produkciós eszközök számára, maga a lemezjátszó pedig Bluetooth funkciója által további hangszórókhoz is csatlakoztatható.
“Soha nem gondoltam volna, hogy lemezjátszó gyártásával fogok foglalkozni. De ennek én leszek az első vásárlója”– jelentette ki Carmen Stoicescu, az IKEA terméktervező mérnöke.
 
A cég és a zene régebben sem állt egymástól távol, 1952 óta a kínálat részét képezik a zenei eszközök.
Lemezjátszó utoljára közel fél évszázada, 1973-ban szerepelt a katalógusban, olyan, ma már elég meglepőnek tűnő termékekkel együtt, mint a zongora, a sztereó rendszer vagy az erősítő.
Carmen a múltbeli tanulságokat beemelve az új projektbe, az IKEA különböző funkciói és szakértelme között koordinált mindent, hogy a lemezjátszó valósággá váljon. Az egyszerűség gondolata a technikai fejlődésben is visszhangzott.
„Az előző projektben igyekeztünk minden alkatrésznek egyedi tervezést adni, de az OBEGRÄNSAD-dal megpróbáltuk korlátozni a formákat. Szerettük volna egyszerűvé, mechanikussá tenni – ezért megvizsgáltuk, mi adja a legjobb hangzást, és az összes tojásunkat ebbe a kosárba tettük.”
A szóban forgó kosár? Cserélhető, jól ismert gyártmányú, jó minőségű kazetta és tű, valamint a hangos, masszív általános felépítés, amely elnyeli a rezgéseket, ahonnan a lemezjátszó kényelmesen elhelyezhető, mondjuk egy IKEA bútormegoldásban vagy azon.