Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Ezektől a szokásoktól boldogabbak lesznek hétköznapjaid

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyszerű szokásokkal tehetsz azért, hogy napjaid jobbá váljanak és boldognak érezd magad. Persze elengedhetetlen hozzá, hogy a külső hatásokat befogadd, de nem mindegy, hogy mit kezdesz ezekkel a lelkedben. Ha kell, változtass hozzáállásodon, próbáld meg másképp fogadni a külső jeleket.

Íme hat szokás, mely segít benne:

Adj hálát!

Az ember életében majdnem egyenlő arányban történnek jó és rossz dolgok, mégis hajlamosak vagyunk leginkább a negatívumokat észre venni. Vedd észre magad körül a pozitív történéseket is és adj hálát érte, hogy átélhetted. Esténként gondold át a napodat és köszönd meg, ami jó történt. Egy idő után sokkal pozitívabban fogsz állni a dolgokhoz.

Hagyj időt a szeretett dolgokra!

A mai kor embere túlhajszolja magát, többet dolgozik, mint kellene és nem marad ideje másra. Fontos, hogy minden nap beépíts a programodba egy olyan időtöltést, ami csak a tiéd, legyen ez egy film megnézése, egy játék, vagy egy keresztrejtvény. Az agynak is és a lelkednek is kell a kikapcsolódás!

Mozogj és figyelj!

Ha hiszed, ha nem még egy séta is képes endorfint termelni és fokozni a boldogságérzetet. Mozogj többet, ha megteheted sportolj, de a gyaloglás is segít, hogy kikapcsolódj. Közben ne csak a lábaid tedd egymás után előre, hanem figyeld a körülötted lévő világot, lásd meg a virágokat a járda mentén, hald meg a madarak énekét, vedd észre az anya mosolyát a gyermekére. Figyelj, láss és légy boldogabb!

Tervezz!

Amikor egy kikapcsolódás közeledik, legyen az nyaralás, vagy buli, akkor önkéntelenül is boldogabbak leszünk, hiszen alig várjuk már a programot. Tervezz magadnak több olyan időt, amivel felrúgod a monoton hétköznapokat, utazz többször, találkozz barátaiddal, menj el programokra.

Tölts időt vidám emberekkel!

Végül a legfontosabb tanács, hogy vedd körül magad vidám emberekkel. Keresd azok társaságát, akik mosolyra fakasztanak, akik mellett boldog és vidám vagy! Mások kisugárzása, pozitív hangulata rád fog ragadni és elfelejted a rosszkedvet!

Kép: gettyimages