Mutatjuk mi maradjon a didergős szekrényen kívül.  Biztosan veled is előfordult már, hogy egy „hideg vacsora” után egy tányérba tetted a megmaradt ételt és zsupsz, be a hűtőbe. Itt követhetjük el az egyik leggyakoribb hibát. Hűtőbe teszünk olyan élelmet, amit nem szabadna. Sok olyan fajta van, ami kifejezetten a szobahőmérsékleten érzi jól magát.  

Szobahőmérsékleten virul igazán a paradicsom

Remekül eláll egy fénytől védett, árnyékos helyen, meglesz a hűtőn kívül is. Ha pedig éretlenül szedted le, tedd az ablakba és pár nap után már fogyaszthatod is. A napsugárzás felgyorsítja az érés folyamatát. A mélyhűtőt pedig felejtsük el, mert az nemcsak a paradicsom húsának rossz, hanem a zöldség textúrájának is. Szobahőmérsékleten egy hétig marad friss.

 

Konyhaszekrényben találj helyet az uborkának!

Tudományos kísérletek igazolják, hogy ha három napnál tovább hűsöl az uborkánk 10 fok körül, akkor elképzelhető, hogy egyfajta „sérüléseket” láttat magán. Általában felvizesedik az uborka és petyhüdt lesz. Ezt elkerülendő tedd egy fénytől védett, jól zárható szekrénybe.  

Spájzba a hagymával

Száraz, sötét, hűvös, de jól szellőző helyen tartsd a hagymát. A hűtő eszedbe se jusson! Spájzban akár 2 hónapig is elállhat. Figyelj a hőmérsékletre, hirtelen melegben szinte azonnal kicsírázhat a hagyma.

Mielőtt kinyitod a hűtő ajtaját, jusson eszedbe, mit ne tegyél be!