A következő tipp sokakat meglephet, érdemes azonban kipróbálni, hiszen ha nincsen facsarónk, ezzel a konyhai eszközzel sokkal könnyebb lesz hozzájutni a citrusok vitamindús és ízletes levéhez.
A mindenhez tökéletes citrom
Legyen szó húsokról, salátákról vagy akár süteményekről, rengeteg ételbe passzol a citrom és a lime is, éppen ezért érdemes otthon mindig egy-egy darabot tárolni belőlük. A saját kezünk és a hagyományos citromfacsaró mellett most egy újabb eszközre hívjuk fel a figyelmet, amellyel tökéletesen, az utolsó cseppig kinyomhatod a citrusokból a levet, ez pedig nem más, mint a fokhagymanyomó.
Persze néhány dologra érdemes odafigyelnünk, például, hogy ne fejtsünk ki akkora erőt, amely már a citrus héját is kilyukasztja, illetve használat előtt ellenőrizzük, kellően tiszta és szagmentes-e a fokhagymanyomónk. A zöldség apró kis rostjai könnyen beleragadhatnak a lyukakba, a fokhagymaízű citrom pedig nem a legjobb, főleg, ha süteményt vagy egy finom koktélt ízesítenénk a gyümölcs levével.