Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Gulyás Gergely: Energia-veszélyhelyzetet hirdetett a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk a mai kormányinfó legfontosabb részleteit. 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője kiemelete, Európában rendkívül nehéz az energiahelyzet. Energia-veszélyhelyzetet hirdetett a kormány.

Hét pontból álló terv lép életbe az energia-veszélyhelyzet értelmében. 

Kétmilliárd köbméterre nő a hazai földgázkitermelés. A második pont: A kormány felhatalmazta Szijjártó Pétert, hogy további gázkészletet szerezzen be. A harmadik pont: Kiviteli tilalom az energiahordozókra és a tűzifára. Negyedik pont: A kormány fokozza a hazai lignitkitermelést. Ötödik pont: A mátra erőmű blokkjait minél előbb újra kell indítani. Hatodik pont: A biztonságos áramtermelés fenntartása érdekében kezdeményezik a paksi blokkok üzmeidejének fenntartását. Hetedik pont: Az átlag feletti fogyasztók teljes áron kapják majd az gázt és a villanyt. A rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében az átlagos fogyasztók számára marad meg a rezsicsökkentés. 2523 kilowattóráig az áram, 1525 köbméterig kell rezsicsökkentett árat fizetni.