A legújabb előzetes is napvilágot látott, amely amely felidézi a forgatás legemlékezetesebb pillanatait. 
Megjelent YouTube-on a Katinka dokumentumfilmnek a legújabb előzetese, amely bár számos emlékezetes jelenetet tartalmaz a forgatásról, a nézők belepillanthatnak a nagyszabású filmbe is. 

A filmet már 2020-re tervezték, azonban elmaradt a hivatalos bemutató, majd aztán a 2021-es is, a legújabb információk szerint a Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm, Katinka címmel 2022. május 12-től látható a magyar mozikban.
„A Katinka dokumentumfilm forgatása befejeződött, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A produkció a jövő évre halasztotta a hivatalos életrajzi dokumentumfilm premierjét, mivel egyrészt a Covid-járvány miatt megcsappant a mozinézők száma, másrészt az utóbbi hónapokban rengeteg magyar filmet mutattak be a mozikban. A hatalmas filmdömpingben félő, hogy egy-egy alkotás nem kap elegendő figyelmet“ – nyilatkozta Kubik Elvira, a film sajtófőnöke korábban. 
A film Hosszú Katinka portréja mellett bemutatja a tokiói olimpiára való felkészülését, az olimpiai szereplését, és az azt követő időszakba is betekinthetnek a nézők. Megismerhetjük Katinka gyermekkorát, felnőtté válását, magánéletének és sportkarrierjének meghatározó személyiségeit, állomásait, helyszíneit.