Kezdőlap LIFE MAGAZIN Család-gyerek

Hat stresszmentes hét van még karácsonyig, csak nyugi!

Már csak 6 hét van karácsonyig, ami az jelenti, hogy még pont van időd felkészülni az ünnepek előtti hajtásra, elkerülni a tumultust az üzletekben, és megtervezni egy hangulatos, csodálatos estét a szeretteiddel. Minden hétre van egy jó ötletünk, amivel elkerülheted a karácsony előtti stresszt.

Ajándékok

Bármennyire is korainak tűnik, itt az ideje kitalálni, hogy idén mit szeretnétek adni a családnak, hiszen az ajándékok beszerzése a legnagyobb kihívás minden évben. Most még van időd higgadtan végiggondolni, hogy minek örülne életed szerelme, mi foglalná le a kicsiket, és az anyósnak sem menő újra zoknit venni. Ráadásul a november tele van akciókkal, így biztos, hogy olcsóbban megúszhatjátok, mint az utolsó pillanatban megvásárolt ajándékokkal.

Szörfölj!

Használd az internetet! A világ legstílusosabb emberei tele vannak jobbnál jobb ötletekkel az ünnepi időszakra, és ezt bizony már jó pár éve meg is mutatják mindenkinek. Szánj pár estét arra, hogy ötletet meríts a díszítéshez, ajándékokhoz, vagy koppintsd le a legfinomabb karácsonyi menüket!

Menü

Az egyik legfélelmetesebb. Mi van, ha nem ízlik majd senkinek az étel. Semmi, ne aggódj! De ha mégis szeretnél biztosra menni, akkor érdemes jó előre kitalálni mi legyen az ünnepi asztalon. Ha valami újdonsággal akarod családod hasát megtömni, akkor egy dolgot ne hagyj ki: a főpróbát.

Nem vagy egyedül

Pár hét tervezgetés és internetezés után el tud fáradni az ember gyermeke. Így még mielőtt belerokkannál a karácsonyi készülődésbe, vond be a családot! Minél közelebb kerülünk az ünnephez, annál nagyobb kedvük lesz részt venni a készülődésben.

Nemcsak csillog, de villog is

Soha ne hagyd az utolsó hétre a takarítást! Igazán csak az rontja el a hangulatod, ha a karácsony előtti napokban te még mindig gumikesztyűben súrolod a padlót. Csináld meg egy héttel korábban, és nagyon hálás leszel magadnak, ha az ünnepekre már csak a mosogatás marad.

Kényeztesd magad!

A nyugodt családfő a legnagyobb ajándék a szeretet ünnepén. Ha mindennel időben végeztél, az utolsó héten szánj időt az igazi csodatévőre, magadra! Idén légy te az, aki csak legyint az áruházi sorokra, a decemberi dugóra a belvárosban, mert neked már csak egy feladatod lesz: kiengedni a gőzt.

Csak lazán, haladj a saját tempódban, és hidd el, hogy minden tökéletes lesz!