Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vége az ingyentöltésnek déli szomszédunknál.

Horvátország eddig is vonzó célállomás volt a magyar turistáknak, és ez fokozottan igaz volt az elektromos autóval közlekedőknek. Eddig ugyanis bőven lehetett találni az autópályák mentén olyan töltőket, amelyeket ingyen lehetett használni. Ennek a jó világnak ezentúl vége.
A Horvát Elektromos Művek ugyanis közzétette, hogy az országban a legtöbb helyen fizetősség válnak a sztrádákon található töltőállomások. A percdíj 110 és 214 forintnak megfelelő kunába kerül, függően a töltés sebességétől, illetve idejétől. A csúcsidőre vonatkozó magasabb díjakat a nyári időszámítás alatt 8-22 óráig, a téli időszakban 7-21 óráig számolják el. Ráadásul a megadott töltési idő túllépése után már parkolási díjat is kell fizetni, amely egy kuna lesz majd percenként. A horvátországi HEP ELEN nevű töltőállomás-hálózat jelenleg 300 töltőponttal várja a villanyautósokat. Ez nagyjából lefedi az autópályákat, a fontosabb helyi közúti útvonalat, turisztikai célpontokat, és ebbe beletartozik több sziget is.

(Képünk illusztráció)