Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kövesd a kövek útját!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy különleges játékra hív bennünket egy új Facebook közösség. A Köves/s/ Győr egy székesfehérvári ötlet nyomán indult el városunkban, pár napja már kikerült az első ötven kő, ezeket lehet keresni.

 

Hogy hol vannak a kövek? Hát ezt pontosan nem tudni!

 

A játék lényege, hogy az ötletgazdák letették a városban itt-ott a köveket, de ezt bárki odébb rakhatja. Azt szeretnék, ha ezzel a vidám játékkal egy kicsit mindenki nyitottabb szemmel járjon, és bátran letérne a megszokott útvonaláról.

 „Az a jó, ha minél több követ útjára engedünk és minél több embert be tudunk vonni az alkotásba. A megtalált köveknek örülünk, posztoljuk is újra útjára engedjük a város különböző pontjain. A készített köveket pedig szívesen látjuk az oldalon, készítője pedig elrejtheti őket a városba, másnak is mosolyt csalva az arcára."

-mondta Erős Florentina, az egyik ötletgazda. 

 

Van pár szabály, amit fontos betartani!

 

Nyilván itt normál méretű kavicsokat kell keresni, ami elfér a tenyeredbe, vagyis észrevehető és könnyen vihető. A csoport oldalán egyébként ezt kérik még:

·A kavicsokat csak megfessük (pl. akrillal, lakkozzuk, hogy vízálló legyenek). 

·Ne ragasszunk rá semmit. (Természet- és állatvédelem) Decoupage technikát is lehet alkalmazni, ha vastag lakkréteg kerül rá.

·Fontos, hogy írjátok rá a csoport nevét: Köves/s/ Győr.

·Csak ott helyezzük el a kavicsokat, ahol kárt nem okozhatnak, pl. ne kocsikra, magánterületekre, boltokba. Szuper hely lehet egy buszmegálló, villanyoszlop, pad…

·A temető tabu! Egyértelműen politika, vallás, pornografia vagy márka logo ne szerepeljen rajtuk.

·Ne fektessük le olyan helyekre, ahova kutyák (le)pisilhetik.
 

„Ketten kezdtük el a kezdeményezést Győrben, mivel itt élünk. Viszont egyikünk székesfehérvári és így találkoztunk ezzel a kezdeményezéssel. Láttuk, hogy mennyi ember érdeklődését felkeltette, és nagyon sokan elkezdtek kreatívkodni és kimozdulni a szabadba és a családdal/gyerekekkel közösen eltöltötték a szabadidejüket. Illetve mi is megtapasztaltuk az első talált kő utáni örömöt és az utána következőt és az azutánit… És ezt az élményt szerettük volna megosztani a győriekkel is.”

         – meséli Kosztrics Patrícia, az ötletgazda páros másik tagja.

Úgyhogy kalandra fel, mutatunk pár fotót, hogy most milyen köveket érdemes keresni!