A hétvégén több villamosjárat közlekedése is módosul Budapesten, ugyanis filmforgatás miatt lezárják a Szabadság hidat.

Filmforgatás miatt lezárják hétvégén a Szabadság hidat, emiatt több villamos közlekedése is változik – közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tájékoztatás szerint szombaton és vasárnap a 47-es és a 48-as villamosok megváltozott útvonalon, a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér között közlekednek. A két járat nem érinti a Fővám tér, a Kálvin tér, az Astoria és a Deák Ferenc tér megállót.

Ezzel együtt mindkét irányban megállnak az 56A villamos Rudas Gyógyfürdő, Döbrentei tér, Dózsa György tér, Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar megállóhelyén. A 49-es villamos nem közlekedik. Az N19-es nosztalgiavillamos a 19-es villamossal megegyezően a Móricz Zsigmond körtér és a Bécsi út/Vörösvári út között jár.

A BKK az utazóknak azt javasolja, hogy a Szabadság híd lezárása miatt Pest és Buda között a 4-es metrót, illetve a 7-es és a 133E autóbuszt használják. A Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között az M3-as metrópótló, a 9-es autóbusz, valamint a 72M trolibusz segíti a közlekedést – olvasható a közleményben.