Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Nem emeli az NB I létszámát az MLSZ

Online ülést tartott az MLSZ elnöksége, ahol döntöttek a jövő évi bajnokságok sorsáról. Eszerint a férfi NB I marad 12 csapatos, és hasonló létszám lesz a női és a futsal első osztályban is. Ez azt jelenti, hogy 4 illetve 2 csapattal bővül utóbbi két bajnokság, így várhatóana  kieső helyen végzők osztályozót játszanak azokkal, akik a már nem automatikus feljutó helyen zártak.

Sokan reménykedtek, hogy a korábbi szóbeszéd alapján a férfi NB I létszámát 16-ra emelik vissza, de ez nem történt meg, ellenben az NB II létszámát húszról két év alatt majd 16-ra csökkentik. A konkrétumokról nincs információ, a korábbi évek gyakorlata alapján valósznű nem 3, hanem 5 kieső lesz majd a következő két esztendőben.

Ahogy 16 csapatos lesz az NB II, az NB III-ban a jelenlegi 3×20 helyett 4×16 csoportban folyik majd a kűzdelem. Ez csökkenteni fogja majd az utazási költségeket a csapatoknál, ugyanakkor minden bizonnyal megszűnhet az automatikus feljutás lehetősége – bár nem kizárt, hogy az utolsó négy búcsúzhat a másodosztálytól és a négy harmadvonalbeli győztes pedig feljut.

Április 8-ra egyébként összehítva az elnökség a közgyűlést, várhatóan ekkora a kérdőjelek is kiegyenesednek majd.