Ha kedd reggel, akkor Oxygen Reggeli! Ma Szigeti-Aszódi Szilvia brand managerünk kedvencének receptjét osztjuk meg, a kacsamájas bagelt! Kacsamájas bagel kevert salátával Bagel hozzávalók 5 adagra – liszt 300g – vaj 15g – tojás sárgája 1 a tésztába 1 a kenéshez – élesztő 5 g – cukor 1 csipet – só 2g – víz 1 dl Elkészítés: Minden alapanyagot tegyük egy keverőtálba és gyúrjuk össze. Tegyünk rá egy kis lisztet és meleg helyen 40 percig kelesszük letakarva. Ha megkelt a tészta osszuk el 5 egyenlő részre és gyúrjunk belőle gombócokat majd hagyjuk pihenni 10 percig . Utána lukasszuk ki hüvelykujjunk segítségével a gombócokat , tegyük egy tálcára majd kelesszük 40 percig. Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük tojás sárgájával és 220c fokra előmelegített sütőbe 15 percig sütjük. További hozzávalók: – Kacsamáj 0.5kg – Natúr vajkrém 50g – rukkola 50g – jégsaláta 1db – vaj 5g – só 5g – aszalt meggy 20g Dressinghez : – olíva olaj 1dl – méz 20g – lime 1 db Elkészítés : A bageleket félbe vágjuk és vajon lepirítjuk. A kacsamájat felszeleteljük és serpenyőbe közepes lángon mind kettő oldalát megsütjük, miután kész, sózzuk,borsozzuk. A rukkolára és a jégsalátára öntjük az olíva olajat ,a mézet és a lime kifacsart levét és összekeverjük. Tálalás: A bagel mind 2 felét megkenjük vajkrémmel, utána tegyük rá a salátát, ezután a májat. Ezután szórjuk meg aszalt meggyel. (x)