Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Összetört és kiégett repülőgépekről érkeztek felvételek az utasok telefonjaira, emiatt a gép visszafordult a terminálhoz, majd több órás késéssel tudott csak újra elindulni. 

Az incidens kedden történt az izraeli Ben Gurion-reptéren, az Anadolujet Tel Aviv – Isztambul járatán, amikor a felszálláshoz készülő Boeing 737-800-as repülőgép több utasa is arról számolt be a személyzetnek, hogy repülőgép-balesetekről készült fotókat kaptak a telefonjaikra.
A kapitány ekkor úgy döntött, hogy visszatér a terminálhoz, ahol az összes utast leszállították, újra átvizsgálták, valamint megtették ugyanezt a poggyászokkal és a repülőgéppel is, miközben arra gyanakodtak, hogy talán hackertámadás állhat a dolog mögött.
Később azonban kiderült, hogy a felvételeket a járaton lévő néhány utas küldte szét, egyes információk szerint az Apple Air Drop szolgáltatásával, amely lehetővé teszi a fájlok vezeték nélküli átvitelét olyan Apple eszközöknél, amelyek a közelben találhatók.

A repülőtéren lévő rendőrök kilenc gyanúsítottat vettek őrizetbe, majd hallgattak ki, akik körülbelül 18 évesek lehetnek, valamint egy észak-izraeli faluból származnak. A járat végül egy alapos átvizsgálást követően, több órás késessel kelt útra Isztambul felé, ahová biztonságban megérkezett.