Újabb sütőipari üzemet záratott be a Nébih – ezúttal Baracskán kellett azonnali hatállyal felfüggeszteni egy pékség működését, miután a hatóság szakemberei súlyos higiéniai hiányosságokat találtak az üzemben.
Az ellenőrök koszos, takarítatlan helyiségeket, rovarokat, hiányos kézmosási feltételeket és szennyezett eszközöket találtak. A péklapát töredezett volt, a kelesztő szekrényekből pedig a kondenzvíz a padlóra folyt.
A vizsgálat során az is kiderült, hogy az üzem sem a panírmorzsa-, sem a pizzagyártásról nem vezetett megfelelő nyomonkövetési dokumentációt. A Nébih összesen csaknem 500 kilogramm lejárt vagy nem nyomonkövethető élelmiszert – köztük panírmorzsát és pizzát – vont ki a forgalomból, és elrendelte a még érvényes minőségmegőrzési idejű termékek visszahívását is.
A hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését, amely csak a hibák kijavítása és egy újabb, kedvező eredményű helyszíni szemle után folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.
A Nébih az utóbbi hónapokban több hasonló esetet is feltárt: a hatóság folyamatos ellenőrzésekkel igyekszik kiszűrni azokat az élelmiszeripari egységeket, amelyek nem felelnek meg az alapvető higiéniai és biztonsági előírásoknak.
Forrás, fotó, videó: Nébih






