Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Néhányat mi is összeszedtünk! Nincs olyan ember a Földön, aki ne viselne narancs, dinnye vagy adott esetben meggy foltot a pólóján. Legalábbis egy ideig biztosan, amíg nem talál cserére alkalmasat.

A  narancs is szerezhet kellemetlen perceket, ha a sárga leve ráfolyik egy fehér felsőnkre. A lehető leggyorsabban áztasd be a problémás területet szappanos, mosószeres vízbe és egyet öblíts a folton.

Minél frissebb a folt, annál könnyebb eltüntetni. Utána tegyél rá citromlevet, vagy ecetet, majd dörzsöld bele és hagyd egy kevés időt, hogy a szer hasson. Ezután jöhet a klasszikus ruhamosás. 

Hatékony a szalmiákszesz

Foltok ellen nagyszerűen bevethető! Az ammóniás víz, amelyet a háztartási boltokban lehet beszerezni. 1:10 arányban kell ezt vízben feloldani, majd dörzsöljük rá a foltra a keveréket, hagyjuk egy kicsit hatni, majd jöhet a mosás. A denaturált szesz is hatásos folteltávolító.

Selyem esetén fontos higítani!

Ha a gyümölcsfolt selyem, vagy gyapjú ruhára került rá, akkor az ecetet mindenképpen hígítsuk fel vízzel, különben kár keletkezhet a textilanyagban. A folteltávolítót mindig körkörös mozdulatokkal, kívülről befele haladva vigyük fel a foltra.

(fotó: pixabay)