Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A zenészcsaládból származó énekes-dalszerző, Shemekia Copeland (1979) a Washington Post méltatása szerint is korunk egyik legnagyobb bluesénekese.

A zene végigkísérte életét, már nyolc évesen fellépett a New-York-i Cotton Clubban. Vitathatatlan, hogy a kortárs blues egyik meghatározó alakja. Amellett, hogy művészetében képviseli a blues hagyományait, erőteljes, vad, tiszta hangjával és szenvedélyes, kifejező előadásával újító elemekkel gazdagítja a műfajt. "Copeland a mesterkéltség ellnszere" – olvasható a Philadelphia Inquirer írásában is. Olyan albumok köthetők a nevéhez, mint a Turn the Heat Up, az Outskirts of Love, az Uncivil War vagy a Done Come Too Far.

A műfaj szerelmesei július 17-én hazánkban is találkozhatnak vele, hisz Magyarországon először a MOMkult színpadán ad majd koncertet. Beharangozójukból azt is megtudhatjuk, hogy az est folyamán elhangzó dalain keresztül várhatóan folytatja kemény, őszinte vízióit Amerika múltjáról, jelenéről és jövőjéről egyaránt. A blues királynője (Koko Taylor -egykori blues énekes- lánya illette ezzel a jelzővel) "A legjobb kortárs blues album" kategóriában hatszoros Grammy-jelölést, valamint hét alkalommal Blues Music Awardot is kapott.