Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A San Franciscó-i repülőtér stábjában igazi dögönyöznivaló tündéreket is alkalmaznak!

A szenior korú Duke Ellingtonnak jól áll az egyenruha. Duke egykor az utcán élt, és egy bűnbanda tagja volt. Most 14 esztendős. A macskakorban idősnek számító kisállat a San Francisco-i állatterápiás csapat új tagja, és a fotó tanúsága szerint nagyon komolyan veszi a feladatát.

Pont annyira, mint a San Franciscó-i repülőtér vezetése az állatterápia hatásosságát, ugyanis Duke egy elég komoly négylábú brigád legújabb tagja. További munkatársai elsősorban kutyák, de LiLou, a malac és Alex, a nyúl szintén a csapat egyenrangú tagjai. A Wag Brigade, magyarul Csóváló brigád feladata a kaliforniai reptéren, hogy csökkentsék az utazók stresszes lelkiállípotát. Nem egészen újkeletű a projekt, már 2013 óta dolgoznak segítő állatok a reptéren, és csak a Covid idején szünetelt a munkájuk.

Ők nem is akármilyen négylábúak, Duke története például egészen megható. 2010-ben mentették meg San Francisco utcáiról, ahol macskacsapatba verődve bandázott hontalanként. Már a menhelyen egyértelművé vált a gondozói számára, hogy Duke nem egy átlagos macska. Először egy óvodás korú kislány életét tette szebbé, majd a befogadó család látva Duke különleges, emberekhez való kötődési képességét, terápiás állattá képezték.

Duke Ellingtonnak papírja is van arról, hogy terápiás állat. A tanúsítványa szerint minden (ember)korosztálynak képes segíteni abban, hogy a rábízott kétlábú feldolgozza a feszültségeket, a nehézségeket és a betegségeket, és mosolyt varázsoljon az arcukra akkor, amikor a legnagyobb szükségük van rá.

Ha valamit, a Csóváló brigád Instagramját érdemes követni!