Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Gordon pár éve balesetet szenvedett és deréktól lefelé lebénult, mégsem vett tragikus fordulatot az élete.

Sok mindent megélt már Gordon, a 11 éves Shiba Inu aki túlélt ugyan egy súlyos tajvani balesetet, a következményét azonban örökre viselnie kell: deréktól lefelé megbénult és speciális kerekesszéket kapott.
Új gazdája, Wendy Wickersham és Jim Larson vették őt magukhoz, és mindent megtesznek azért, hogy Gordon elfelejtse a történteket. Ez olyan jól sikerült nekik, hogy az eb a közelmúltban még egy különleges kitüntetésben is részesült: őt választották az év legédesebb mentőkutyájának! 

Azt, hogy Gordon jól érzi magát a bőrében, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy minden róla készült fotón olyan, mintha fülig érő szájjal mosolyogna. „Azért fogadtuk őt örökbe, mert azt hittük, segítségre szorul ez a kislutya, ám hamar rájöttünk, hogy erről szó sincs! Ő az, aki rengeteg örömet és nevetést hozott a mindennapjainkba, nem pedig fordítva. Fogalmam sincs, hogy tudjuk ezt meghálálni neki” – mondta meghatottan Wendy.
„Elovastam, hogy min ment keresztül a balesetét követően, és az ahhoz csatolt fotón is olyan volt, mintha szívből jövően mosolyogna. Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy napok óta nem tudom őt kiverni a fejemből, így bele is kezdtünk az örökbefogadáshoz szükséges eljárásba” – emlékezett vissza a kutya gazdája. Az első találkozásra több hónapot kellett várniuk, egyrészt azért, mert Gordon nem volt szállítható állapotban, másrészt azért, mert Tajvanból kellett az Egyesült Államokba utaznia.
Gordon érkezése előtt a házukat is akadálymentesíteni kellett, hogy az új lakó könnyen tudjon közlekedni, és másik kutyájukat, Yukit is fel kellett késteni az új négylábú érkezésre. 2015 novemberében végül csatlakozhatott hozzájuk Gordon, akinek időre volt szüksége ahhoz, hogy megszokja a családot, aki nemrég egy különös versenyre is benevezte őt. Gordont több mint 9000 másik jelölt közül választották a világ legaranyosabb mentőkutyájának, így egy évre elegendő kutyaeledel, valamint egy 1000 dolláros, állatmentésre fordítható adomány ütötte a markát, vagyis a mancsát!