Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb húsipari vállalata bejelentette, hogy befektetett a hollandiai székhelyű Protix rovar-összetevőket gyártó cégbe, sőt: a Tyson nemcsak kisebbségi részesedést szerez a vállalatban, de együtt is dolgozik vele egy amerikai gyár felépítésén.

A vállalat közlése szerint ez a létesítmény állati hulladékot fog felhasználni a fekete katonalegyek etetésére, melyekből aztán háziállatok, baromfi és halak számára készült élelem készül.

A Tyson fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a legyek egyelőre nem kerülnek emberi táplálékba, John R. Tyson, a Tyson Foods pénzügyi igazgatója egészen pontosan úgy fogalmazott:

„Jelenleg sokkal inkább a rovarfehérje összetevői, mint a fogyasztói alkalmazás felé orientálódunk.”

A rovarfehérjét már egy ideje fenntartható élelmiszerforrásként tartják számon, ugyanakkor még mindig nem túl népszerű az emberek körében, noha az elmúlt években már elindult valami, és egyes körökben egyre nagyobb az érdeklődés a rovarok iránt.