Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A flamand és szicíliai felmenőkkel rendelkező kanadai énekesnőt, Lara Fabiant (1970) gyermekkora óta vonzotta a zene világa. Nyolc évesen már hivatalos leckéket vett a Royal Conservatory of Brusselben. Már ekkor saját dalokat szerzett, melyeket elő is adott, valamint különböző veresenyeken is eredményesen szerepelt. 1. kislemezét is mindösszesen 16 évesen adta ki L'aziza est en pleurs címmel. 18 évesen az Eurovíziós Dalfesztiválon Luxemburgot képviselte, a Croire című dallal a 4. helyen végzett.

 

Érzelemgazdag előadása és erőteljes hangja miatt stílusát sokáig Céline Dionhoz hasonlították. Karrierjében meghatározó időszak volt, amikor Quebecbe költözött – zenei társával, Rick Allisonnal- és folyamatos turnézásba kezdett, amely hihetetlen sikereket és elismerést hozott számára. Kanadában saját zenei céget és lemezkiadót is alapított (Productions Clandestines). A Walt Disney Studios megkeresésére Lara kölcsönözte a hangját a Notre Dame-i toronyőr című mesefilm Esmeraldájának. Legsikeresebb belga előadóként eddigi karrierje során több millió lemezt adott el szerte a világon. Az év legjobb showja és Az év legjobb énekesnője kategóriában 1995-ben Félix-díjat kapott.

 

Legsikeresebb albuma a Carpe Diem (1994), mely aranylemez és háromszoros platinalemez is lett. A lemezen hallható Je suis malade című dal máig a rajongók egyik legnagyobb kedvence. A dal Serge Lamaz nevéhez fűződik, duettjük annyira megérintette, hogy maga Serge kérte Larától, hogy egyedül is énekelje el. Vitathatatlan, hogy hangja lelket megérintő és szívhez szóló. Lara nem csupán énekel, hanem egész mivoltában átéli a dalokat. Érzelemdús előadásával mélyre hat és magával repíti a hallgatókat is. Aki szeretne egy hasonló érzelmi utazáson részt venni, most nem kell messzire utaznia, hisz az énekesnő a Je t'aime címet viselő 2024-es világkörüli turnéjának keretin belül április 30-án Budapesten, az MVM Dome-ban is fellép. Érdemes megnézni az azononos című dalból készült koncertfelvétel videóját (2009), melyben látható, hogy a közönség is milyen hatással tud lenni a szenvedélyes előadóra. 

Az énekesnő több nyelven beszél és énekel is, mint például olasz, spanyol, angol, francia és portugál.